Министерството на финансите е било домакин на първото заседание на работна

...
Министерството на финансите е било домакин на първото заседание на работна
Коментари Харесай

Работна група се захваща с промяната на Закона за обществените поръчки

Министерството на финансите е било хазаин на първото съвещание на работна група, основана за разискване и подготовка на промени и допълнения на Закона за публичните поръчки (ЗОП), оповестява пресцентърът на министерството.

В работата на групата са участвали заместник-министърът на финансите Моника Димитрова-Бийчър, съветникът на министъра на финансите Петър Бакърджиев, както и Таня Райчева - заместник-министър на вътрешните работи, Иван Шишков - заместник-министър на районното развиване и благоустройството, и представители на съвсем всички министерства.

Една от дилемите пред работната група е да изготви и предложи промени в Закон за обществените поръчки, които да отговорят на целите на държавното управление в региона на възлагането и контрола на публичните поръчки.

Другата задача е да бъдат завършени отворените наказателни процедури на Европейската комисия против България за противоречие на националното с европейското законодателство. Не на последно място, задачата на промените е да се вкарат механизми за понижаване на нарушаванията и увеличение на предварителния надзор върху публичните поръчки, написа в известието.

По време на работната среща Бийчър е декларирала, че управлението на Министерството на финансите е изрично в убежденията си, че единствено ясно написаните правила и контролът върху обществените финансите могат да извадят страната ни от порочните практики в региона на публичните поръчки, които бяха установени в последно време, осведомят от МФ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР